Αρχικη » Διδυμότειχο: Μετά την κύρια από το Μεσολόγγι, ζευγάρι ηλικιωμένων πραγματοποίησε δωρεά ύψους €100.000 στο Νοσοκομείο.

Διδυμότειχο: Μετά την κύρια από το Μεσολόγγι, ζευγάρι ηλικιωμένων πραγματοποίησε δωρεά ύψους €100.000 στο Νοσοκομείο.

Η Σωτηρία και ο Παναγιώτης Αραμπατζής πέρασαν πολλά χρόνια στη Γερμανία, αφοσιώθηκαν στην αποταμίευση με σκοπό να συνδράμουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινότητάς τους.



Η αφοσίωση στην αγάπη για τον τόπο τους, το Διδυμότειχο, αποτελεί πράξη ανάδειξης ενός ηλικιωμένου ζευγαριού. Με δωρεά που υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ, επέλεξαν να συνδράμουν οικονομικά προς όφελος του νοσοκομείου της περιοχής τους. Αυτή η κίνηση αποτελεί συνέχεια μιας σειράς συγκινητικών πράξεων, όπως η προηγούμενη δωρεά ασθενοφόρου στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου από την κυρία Αθηνά Παπαχρήστου.



Τώρα ήταν η σειρά της Σωτηρίας και του Παναγιώτη Αραμπατζή από τη Μάνη Διδυμοτείχου που αποφάσισαν να εγκατασταθούν στο εξωτερικό το 1966, επιδιώκοντας μια πιο ευνοϊκή πορεία ζωής.


Σήμερα, η Σωτηρία, πλησιάζοντας τα 86 με υγεία που έχει κλονιστεί, περνά πολλές ώρες στο κρεβάτι. Ο Παναγιώτης, στα 90, παραμένει ακμαίος και δίπλα της, φροντίζοντάς την με αγάπη και προσοχή.



Μετά από μια κοινή ζωή διάρκειας περίπου 60 χρόνων και έχοντας περάσει πολλά χρόνια στη Γερμανία, το ζευγάρι αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα τους για το υπόλοιπο της ζωής τους.


Τα χρόνια στην ξενιτιά δεν ήταν εύκολα για το ζευγάρι, με τον κύριο Παναγιώτη να εργάζεται σκληρά σε εργοστάσια πλεκτών και αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ η κυρία Σωτηρία αφιέρωνε πολλές ώρες σε σοκολατοποιΐα για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους. Ωστόσο, ήρθε η στιγμή που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ολοκληρώνοντας ένα πλήρες κεφάλαιο ζωής στο εξωτερικό.



Όλα αυτά τα χρόνια, μια σκέψη είχε στριφογυρίσει στο μυαλό της κυρίας Σωτηρίας: να προσφέρει ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, επειδή απλά επιθυμούσε να βοηθήσει. Ήθελε να συνεισφέρει κάτι στην τοπική κοινότητα, και για αυτό είχε κάνει οικονομίες όλα αυτά τα χρόνια που ζούσε στο εξωτερικό, με στόχο να υλοποιήσει τον σκοπό της.



Παρά τα υγειονομικά της προβλήματα και την αδυναμία της να κυκλοφορήσει έξω, πριν από δύο μήνες, η ίδια απέστειλε τον άνδρα της στο Νοσοκομείο για να συζητήσει τον τρόπο υλοποίησης της δωρεάς που είχε σκοπό να πραγματοποιήσει.



Η ανταπόκριση και η χαρά από τη διοίκηση του νοσοκομείου ήταν τεράστια, καθώς τους πρότεινε να αγοράσουν ένα μικρό λεωφορείο. Αυτό το όχημα θα χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά ατόμων με ειδικές ανάγκες από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου προς το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας. Αυτά τα άτομα λαμβάνουν τις υπηρεσίες του Κέντρου επίσης, το οποίο διοικητικά είναι συνδεδεμένο με το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.



Λίγες μέρες αργότερα, οι δύο τους κατάφεραν να επισκεφθούν το Νοσοκομείο για να ξεκινήσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Στη συνέχεια, η κυρία Σωτηρία και ο κύριος Παναγιώτης παραχώρησαν συνέντευξη στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, μιλώντας για την πράξη τους και καταθέτοντας τις σκέψεις τους. Ελπίζουν πως αυτή η πρωτοβουλία τους θα ενθαρρύνει άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.





Από την πλευρά της, η διοίκηση του Νοσοκομείου χαρακτηρίζει το ζευγάρι ως ευεργέτες, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της με επιστολή. Σύμφωνα με τη διοίκηση, το ζευγάρι απέδειξε με τον τρόπο του την αγάπη του για τον τόπο και την τεράστια αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.


Στην ευχαριστήρια επιστολή αναφέρεται: «Είναι απίστευτη η αυθόρμητη πρωτοβουλία σας να ενισχύσετε το Νοσοκομείο με τη δωρεά σας», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με αυτόν τον τρόπο, “το Νοσηλευτικό Ίδρυμα θα ανταποκριθεί πληρέστερα και ευχερέστερα στην αποστολή του”.



Πώς αξιοποιούνται τα χρήματα

Το όχημα για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία, που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο, με την ένδειξη “ΔΩΡΕΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ”, παραχωρήθηκε στην υπηρεσία του Νοσοκομείου, και ειδικότερα του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ορεστιάδας. Αυτό αναβαθμίζει εντυπωσιακά τη λειτουργία του ιατρικού κέντρου και παρέχει ανακούφιση στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, επιτρέποντας την ευκολότερη μετακίνηση και πρόσβαση.






  • Το ιατρικό μηχάνημα (Υστεροσκόπιο) τοποθετήθηκε στη Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου, ενισχύοντας την ιατρική τους υποδομή για την παροχή κορυφαίας περίθαλψης.
  • Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν 20 κλιματιστικά, 17 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 5 εκτυπωτές σε αναγκαίους χώρους του Νοσοκομείου, προσφέροντας βελτιωμένες συνθήκες λειτουργίας.
  • Η Ιερά Ναός των Αγίων Αναργύρων, που ανήκει στο Νοσοκομείο, υποστηρίχθηκε και βελτιώθηκε.
  • Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του στεγάστρου πριν από την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου.
  • Η εξωτερική όψη του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών ανακαινίστηκε και βελτιώθηκε, εφαρμόζοντας σύγχρονες μεθόδους προστασίας, ενώ ξεκίνησε η ανάπλαση του αύλειου χώρου.