Αρχικη » Εκτός τελικού Eurovision η Ολλανδία: καταγγελίες εις βάρος του Joost Klein για επίθεση

Εκτός τελικού Eurovision η Ολλανδία: καταγγελίες εις βάρος του Joost Klein για επίθεση

Ο Joost Klein ανακρίθηκε από την αστυνομία, ενώ για το θέμα έχουν δώσει καταθέσεις η καταγγέλλουσα, καθώς και όλα τα πρόσωπα που ήταν παρόντα στο περιστατικό.

συμμετοχή της Ολλανδίας στην Eurovision 2024 αποκλείστηκε από τον τελικό, καθώς προκλήθηκε σάλος έπειτα από σοβαρή καταγγελία εις βάρος του καλλιτέχνη που την εκπροσωπεί, Joost Klein

Ο αποκλεισμός ήρθε στον απόηχο καταγγελιών σε βάρος του, καθώς σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της διοργανώτριας EBU, ο καλλιτέχνης επιτέθηκε σε γυναίκα συνεργάτη της εταιρείας παραγωγής.

Όπως έγινε γνωστό, ο Joost Klein ανακρίθηκε από την αστυνομία, ενώ για το θέμα έχουν δώσει καταθέσεις η καταγγέλλουσα, καθώς και όλα τα πρόσωπα που ήταν παρόντα στο περιστατικό.

Την υπόθεση έχει αναλάβει εισαγγελέας και η διευθέτησή της ενδέχεται να διαρκέσει εβδομάδες.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο καλλιτέχνης πιάστηκε στα χέρια με γυναίκα φωτογράφο. Ανεπίσημες πηγές είχαν αναφέρει επίσης ότι χτύπησε μέλος της ισραηλινής παραγωγής, που έκανε ένα σχόλιο για τον θάνατο του πατέρα του, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί και τελικά διαψεύδεται από την EBU.

Τι λέει η EBU

Στην ανακοίνωσή της η διοργανώτρια EBU αναφέρει τα εξής:

«Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα διαγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό μετά την εμφάνισή του στον Ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ. Ενώ η νομική διαδικασία ακολουθεί τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό.

Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και εικασίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος της αντιπροσωπείας.

Διατηρούμε πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές και ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό το πρίσμα αυτό, η συμπεριφορά του Joost Klein προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού.

Ο Μεγάλος Τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα προχωρήσει πλέον με 25 τραγούδια που θα συμμετέχουν».

Ολλανδία: Το ερευνούμε, θα επανέλθουμε

«Σοκαρισμένος» από την απόφαση δήλωσε σε ανάρτησή του στο Instagram ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας. Επίσης αναφέρει ότι θεωρεί την απόφαση «δυσανάλογη», πως θα διερευνήσει το περιστατικό και προσθέτει: «Λυπούμαστε βαθύτατα και θα επανέλθουμε για το ζήτημα».

Πηγή: efsyn