Αρχικη » Cate Blanchett | Στο κόκκινο χαλί με φόρεμα που παρέπεμπε στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης

Cate Blanchett | Στο κόκκινο χαλί με φόρεμα που παρέπεμπε στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης

Λίγους μήνες νωρίτερα η Cate Blanchett είχε κάνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μια εμφάνιση με συμβολισμό έκανε η Cate Blanchett στην έβδομη ημέρα του 77ου Φεστιβάλ Καννών. Η ηθοποιός περπάτησε στο κόκκινο χαλί με μία δημιουργία Jean Paul Gaultier που το μαύρο της χρώμα συμπλήρωνε το λευκό και το πράσινο και όλα μαζί παρέπεμπαν στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης. Ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με  ένα Louis Vuitton κολιέ από μαργαριτάρια και διαμάντια.

Η κίνησή της, λίγο πριν από την προβολή της πολιτικής ταινίας The Apprentice, έκανε τον γύρο του κόσμου. Τη θέση της όμως απέναντι στον παλαιστινιακό είχε κάνει γνωστή και νωρίτερα κάνοντας έκκληση για κατάπαυση του πυρός. Η Cate Blanchett είχε μιλήσει τον περασμένο Νοέμβριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ο λόγος της Cate Blanchett στο Ευρωπαίκο Κοινοβούλιο

“Δεν είμαι Σύρια. Δεν είμαι Ουκρανή. Δεν είμαι Υεμένια. Δεν είμαι Αφγανή. Δεν είμαι από το Νότιο Σουδάν. Δεν είμαι Ισραηλινή ή Παλαιστίνια. Δεν είμαι πολιτικός. Δεν είμαι ειδική. Αλλά είμαι μάρτυρας” είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. 

Η Cate Blancett έστειλε ένα δυνατό μήνυμα κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ που γίνεται στη σκιά του πολέμου. Λίγες μέρες πριν από την έναρξή του πολλοί θεωρούσαν ότι ο ακτιβισμός θα έκανε πιο έντονη την παρουσία του καθώς υπήρχαν φήμες που έκαναν λόγο και για την ανάδυση του γαλλικού #MeToo. 

Το Φεστιβάλ Καννών και ο ακτιβισμός 

“Αυτή τη χρονιά αποφασίσαμε να φιλοξενήσουμε ένα φεστιβάλ χωρίς αντιπαραθέσεις, να βεβαιώσουμε ότι το κυριότερο ενδιαφέρον για όλους μας εδώ είναι ο κινηματογράφος, οπότε αν υπάρχουν άλλες αντιπαραθέσεις δεν μας αφορούν” είχε πει ο διευθυντής του φεστιβάλ Thierry Frémaux κατά τους εναρκτήριους εορτασμούς. 

Στο παρελθόν έχουν επιτραπεί πολιτικές και ακτιβιστικές δράσεις. Το 2018 η Cate Blanchett, η Kristen Stewart και η Salma Hayek ήταν ανάμεσα στις 82 γυναίκες που πήραν θέση στο κόκκινο χαλί για την φυλετική ανισότητα στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Πηγή: madamefigaro