Αρχικη » Θέλεις να δουλεύεις remote ενώ ταξιδεύεις στον κόσμο; Αυτά είναι τα επαγγέλματα που σου δίνουν τους μεγαλύτερους μισθούς

Θέλεις να δουλεύεις remote ενώ ταξιδεύεις στον κόσμο; Αυτά είναι τα επαγγέλματα που σου δίνουν τους μεγαλύτερους μισθούς

Έχεις ακούσει ποτέ για τους ψηφιακούς νομάδες; Πρόκειται για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν σε διάφορες πόλεις ή χώρες, ζώντας μοναδικές εμπειρίες ενώ παράλληλα εργάζονται. Η τάση αυτή γίνεται όλο και πιο έντονη, με τη βοήθεια και των νέων τεχνολογιών.

Τώρα το Business Insider σε ένα άρθρο του παραθέτει τα πιο καλοπληρωμένα επαγγέλματα που μπορείς να κάνεις ως ψηφιακός νομάς.

O επιστήμονας δεδομένων είναι μια από αυτές τις δουλειές. Μια έρευνα για την απομακρυσμένη εργασία διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι που ξέρουν να χειρίζονται spreadsheet βγάζουν κατά μέσο όρο περίπου 132.000 δολάρια τον χρόνο. Έπειτα είναι οι αναλυτές επιχειρήσεων, με 100.000 δολάρια και οι διαχειριστές έργων με 88.000 δολάρια. Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε παραθέσει 10 websites για να βρεις remote δουλειές μέσα στο καλοκαίρι. Και να δουλεύεις από οπουδήποτε.

Τα ευρήματα της Greenback Expat Tax Services, η οποία παρέχει φορολογικές υπηρεσίες για αμερικανούς που ζουν στο εξωτερικό, βασίστηκαν σε μια ανασκόπηση σχεδόν 6.800 καταχωρίσεων θέσεων εργασίας που δημοσιεύτηκαν στο Indeed από όλο τον κόσμο.

Η Greenback ρώτησε επίσης περίπου 1.000 Αμερικανούς που ενδιαφέρθηκαν να γίνουν ψηφιακοί νομάδες. Μεταξύ των ερωτηθέντων, περισσότερο από το ένα τρίτο δήλωσε ότι δεν ήταν ευχαριστημένο με τη ζωή στο γραφείο ή τις μετακινήσεις του. Δύο στους πέντε ετοιμάζονταν να παραιτηθούν μέσα στον επόμενο χρόνο.

Οι κύριες δουλειές που ήθελαν να έχουν οι Αμερικανοί που ήθελαν να εγκαταλείψουν το γραφείο ήταν δημιουργός περιεχομένου και ανεξάρτητος αρθρογράφος.

Οι λόγοι που οι ερωτηθέντες ήθελαν να δουλέψουν remote δεν ήταν περίεργοι. Επτά στους 10 είπαν ότι ο κύριος στόχος τους ήταν η ικανότητα να εργάζονται από οπουδήποτε. Σχεδόν έξι στους 10 εστίασαν στην μεγαλύτερη ευελιξία.

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς είπαν ότι οι λόγοι αφορούσαν τα ταξίδια ή τις περιπέτειες. Και οι μισοί είπαν ότι ήταν για να επιτευχθεί καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Ωστόσο, μόνο ένας στους τέσσερις είπε ότι σκόπευε να εργαστεί εξ αποστάσεως για πάντα.

Εσείς τι θα απαντούσατε;