Αρχικη » Ολυμπιακός – Περιστέρι 87-74: Τεστ χαρακτήρα ενόψει Μονακό

Ολυμπιακός – Περιστέρι 87-74: Τεστ χαρακτήρα ενόψει Μονακό

Ολυμπιακός περιστέρι μονακό

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Περιστερίου με 87-74 έχοντας 11/26 τρίποντα και 22 ασίστ πριν από το δύσκολο ματς στο Πριγκιπάτο. Καλή εμφάνιση από την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ολυμπιακός φρόντισε από νωρίς να αντιμετωπίσει το Περιστέρι με σεβασμό και προσοχή κάτι που τον βοήθησε να επιβεβαιώσει την τεράστια διαφορά ποιότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες. Η νίκη με 87-74. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του είχαν ένα ανταγωνιστικό αντίπαλο και σίγουρα τους βοήθησε ενόψει της προετοιμασίας τους για το εκτός έδρας ματς με τη Μονακό (30/11).

Μετά από ένα μουδιασμένο πρώτο πεντάλεπτο στην αναμέτρηση στο οποίο καμία ομάδα δε μπορούσε να βρει τον ρυθμό που ήθελε το σκορ ήταν 9-8 (5’). Ο Κάνααν από τη μία πλευρά και ο Τόμπσον από την άλλη ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων. Η είσοδος του Μιλουτίνοφ βελτίωσε την αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» ενώ στη μπροστινή πλευρά του γηπέδου ο Σέρβος μαζί με τον Πίτερς και τον Κάνααν έστειλαν τη διαφορά στο +14 (24-10, 9’).

Ο Χάντς ήταν ο παίκτης που βοήθησε λίγο το Περιστέρι στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και φρόντισε να μετατρέψει το σκορ σε 29-21 (14’). Ο Λαρεντζάκης με ασίστ και σκορ ήταν αυτός που διόρθωσε την κατάσταση για τους γηπεδούχους αλλάζοντας και πάλι σε σημαντικό βαθμό το προβάδισμα (37-23, 16’). Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το ημίχρονο με καλή αντίδραση και με τρίποντα των Κασελάκη και Γουίλιαμς πλησίασαν σε 40-33 λίγα δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν συγκεντρωμένοι και με τον Γουόκαπ να σκοράρει από μακρινή απόσταση ξέφυγαν με 52-35 (23’). Ο Σπανούλης έχει ρόστερ με μπόλικο ταλέντο και ο Γουίλιαμς φρόντισε για μία ακόμη φορά κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (55-46, 26’). Οι Πειραιώτες όμως και πάλι βελτίωσαν την άμυνά τους, ακούμπησαν τη μπάλα στον Φαλ και αυτός με την ικανότητα που διαθέτει στην πάσα πρόσφερε ελεύθερα σουτ τρίποντα στον Γουόκαπ ο οποίος είχε αποκτήσει ρυθμό και δεν αστοχούσε (63-48, 30’).

Οι γηπεδούχοι γνώριζαν πως ένα δίλεπτο απροσεξίας θα μπορούσε να έδινε ελπίδες στους Περιστεριώτες κι έτσι φρόντισαν από τις πρώτες κατοχές του τελευταίου δεκαλέπτου και με 5 πόντους από τον Λαρεντζάκη να διευρύνουν τη διαφορά (73-54, 33’). Αυτή τη φορά η ομάδα του Σπανούλη δεν κατάφερε να ξανά ρίξει τη διαφορά παρά τα καλάθια του Τόμπσον και έτσι η κόρνα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 8774.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός φρόντισε γρήγορα στο παιχνίδι να δημιουργήσει μία διψήφια διαφορά πόντων η οποία έδινε την αίσθηση της ασφάλειας. Το Περιστέρι κατάφερε να μειώσει σε 2-3 περιστάσεις στους 9 πόντους, αλλά εκεί οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβρισκαν τις κατάλληλες λύσεις και ξέφευγαν ξανά.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τόμας Γουόκαπ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 34 λεπτά στο παρκέ και 22 πόντους (3/6διπ., 4/6τριπ., 4/6βολ.), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη και 2 κλεψίματα.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Χουγκάζ ήταν άστοχος (0/3 σουτ) όπως και ο Χαντς (4/11 σουτ και 3 λάθη).

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Σε καλή κατάσταση ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 13 πόντους (3/4διπ., 2/4τριπ.) και ο Άλεκ Πίτερς με τον Αϊζάια Κάνααν που σκόραραν από 14 πόντους.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Τρέβορ Τόμπσον δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού προσφέροντας στην ομάδα του 15 πόντους και 9 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ολυμπιακός είχε 11/26 τρίποντα και 22 ασίστ. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν εννιά φορές τη μπάλα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Μονακό για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Μάικ Τζέιμς (30/11). Το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Πάτρας στο γήπεδό του (02/12).

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 43-33, 63-52, 87-74