Αρχικη » Αράχωβα: Και το ανθρωποκτονιών στην έρευνα για την κακοποίηση του Όλιβερ – Ποιός είναι ο δράστης

Αράχωβα: Και το ανθρωποκτονιών στην έρευνα για την κακοποίηση του Όλιβερ – Ποιός είναι ο δράστης



Στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών βρίσκονται ήδη στην Αράχωβα και έχουν ξεκινήσει από την αρχή τις έρευνες για την κακοποίηση και τον θάνατο του σκύλου

Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται να προκαλεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι έρευνες για την κακοποίηση και τον θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα.


Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση πλέον περνά στα έμπειρα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής και μάλιστα του τμήματος Ανθρωποκτονιών αν και πρόκειται για θάνατο ζώου.


Όλα από την αρχή

Επίσης οι έρευνες ξεκινάνε από την αρχή γεγονός που δείχνει ότι η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως ιδιαιτέρως σοβαρή λόγω και των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει και των επιπτώσεων στην τοπική κοινωνία της Αράχωβας.


Την ίδια ώρα αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για μια περίεργη υπόθεση με πολλές ιδιαιτερότητες που εμπλέκονται διάφοροι παράγοντες.


Όπως αποκάλυψε νωρίτερα και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA, στην Αράχωβα έχουν μεταβεί δύο στελέχη του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ενώ αποφασίστηκε να γίνει εκταφή του χάσκι προκειμένου να γίνει νέα κτηνιατρική έκθεση αυτή τη φορά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.


Βρέθηκε το χάσκι

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ουσιαστικά δεν έγινε κάποια εκταφή αλλά παρουσία των δυο αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής εντοπίστηκε το σημείο που είχαν αφήσει τον σκύλο μέσα σε μια σακούλα με λίγο χώμα και περισυνελέγησαν οστά και ότι άλλο είχε απομείνει.


Αυτά τα ευρήματα θα μεταφερθούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα εξετασθούν από τον έμπειρο Καθηγητή Κτηνιατροδικαστικής Δημήτρη Τόντη.


Πλέον οι έρευνες ξεκινούν από την αρχή και όλα είναι ανοιχτά.


Αυτό σημαίνει ότι θα εξετασθούν και πάλι όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί και θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις εκ νέου όσοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.


Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκε σήμερα το απόγευμα για τέταρτη φορά να καταθέσει ο κηδεμόνας-ιδιοκτήτης του χάσκι.


Γιατί ελέγχεται ο ιδιοκτήτης


Η αστυνομία έχει στα χέρια της 6 βίντεο από την περιοχή χωρίς ωστόσο να δείχνουν κάτι που να οδηγούν έστω σε κάποιον ύποπτο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από αυτά τα βίντεο δείχνουν το χάσκι να κινείται μόνο του δίνοντας την εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου, ταλαιπωρημένου και γενικά απεριποίητου ζώου.


Και ένας λόγος για τον οποίο ζητούνται εξηγήσεις από τον κηδεμόνα του είναι αυτός ακριβώς, αφού με τον ισχύοντα νόμο για τα ζώα συντροφιάς, φέρει ευθύνη για αυτή την εικόνα του σκύλου και φυσικά για την ασφάλεια και την προστασία του.


Παράλληλα θα εξεταστούν εκ νέου καταγγελίες που έχουν γίνει στην Αστυνομία είτε ανώνυμες είτε από φιλοζωικές οργανώσεις που δείχνουν ύποπτους χωρίς στοιχεία όμως που να τους εμπλέκουν άμεσα στην κακοποίηση του σκύλου και στον θάνατό του.


Η κτηνιατρική έκθεση


Ιδιαίτερη σημασία στην υπόθεση και καθοριστική για την απόδοση ευθυνών έχει κτηνιατρική έκθεση.


Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος η κτηνιατρική εξέταση των κτηνιάτρων του Δημοσίου δεν έχει σαφή στοιχεία που να δείχνουν τι ακριβώς έχει γίνει στο χάσκι και δεν βοηθά στην έρευνα της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη εφόσον μιλάμε για κακοποίηση.


Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί λένε ότι από αυτή την κτηνιατρική έκθεση εν είναι σαφή τα δεδομένα της υπόθεσης.


Στην έκθεση αναφέρεται πως, με βάση τα στοιχεία, το σκυλί έχει ένα δάγκωμα από άλλον σκύλο στο αυτί του, ενώ δε φαίνεται, σύμφωνα με το έγγραφο, να υπάρχει ανατομικά κακοποίηση του σκύλου.


Παράλληλα οι αστυνομικοί διευκρινίζουν ότι δεν μπορούν να ξέρουν αν υπάρχει ανθρώπινη κακοποίηση ή οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί, χωρίς ωστόσο να το αποκλείουν, και αναφέρουν ότι είχαν βρεθεί κάποιες τρίχες σε επίμαχο σημείο του χάσκι οι οποίες εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για δείγμα DNA, με την εξέταση ωστόσο να δείχνει ότι οι τρίχες αυτές ανήκαν σε σκύλο, πιθανόν και στο ίδιο το χάσκι.


Όλα αυτά φαίνεται να οδήγησαν τις αστυνομικές αρχές στην αναβάθμιση των ερευνών και ουσιαστικά να ξεκινήσει μια νέα έρευνα για την υπόθεση προκειμένου να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς έχει γίνει και να μην πέφτουν σκιές.