Προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους οι δράστες των επεισοδίων στο Ρέντη – Τι προσέχουν οι αρχές
Οι 424 προσαχθέντες ερωτήθηκαν από την εισαγγελέα αν επιθυμούν να δώσουν δείγμα DNA – Όλα αυτά, την δεύτερη κρίσιμη νύχτα για τον αστυνομικό που τραυματίστηκε
Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την περασμένη Πέμπτη στο κλειστό γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” του Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για το League Cup “Νίκος Σαμαράς”.
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται επί του παρόντος το αλεξίπτωτο της φωτοβολίδας που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό στον αστυνομικό. Είναι πολύ πιθανό ότι στο αλεξίπτωτο της φωτοβολίδας υπάρχουν αποτυπώματα ή DNA, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις αρχές στον εντοπισμό του δράστη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ γνωστού τηλεοπτικού σταθμού, από εξωτερική κάμερα του γηπέδου και μαρτυρίες αστυνομικών, παρατηρείται ότι τα άτομα που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις εισήλθαν ξανά στο γήπεδο.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οι δράστες εισήλθαν στο γήπεδο και κατευθύνθηκαν προς τις τουαλέτες. Εκεί, αφαιρώντας τις full face μάσκες που φορούσαν, προχώρησαν στο άναμμα φωτιάς επάνω σε αυτές, με σκοπό να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Ωστόσο, η φωτιά δεν κατάφερε να τις καταστρέψει πλήρως, αφήνοντας πιθανότατα πίσω αποτυπώματα και ίχνη DNA.
Επιπλέον, η αστυνομία, με επίσημη ανακοίνωση, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται οι υπεύθυνοι για την επίθεση. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, οι εισαγγελικές αρχές θα κρίνουν την περαιτέρω δικαστική διαχείριση των προσαχθέντων. Έως τώρα, από τον χώρο του γηπέδου εξακριβώθηκε και κατασχέθηκε ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενο μαχαίρι, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.
Η εισαγγελέας έκανε αίτηση προς τους 424 προσαχθέντες να εξεταστεί εάν επιθυμούν να υποβάλουν δείγμα DNA στα εργαστήρια εγκληματολογίας της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται ότι η υποχρέωση υποβολής δείγματος DNA ισχύει μόνον εάν το άτομο έχει συλληφθεί.
Αναφορικά με την άρνηση να υποβάλουν δείγμα DNA, πληροφορίες από πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι όσοι αρνήθηκαν ενδέχεται να υποβληθούν σε διαφορετική μεταχείριση, ενώ οι λόγοι της άρνησής τους θα ερευνηθούν.